(Download biography: English / Dutch / French)
 

Sarah Kapustins muzikale activiteiten brachten haar reeds naar Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië, in uitvoeringen als soliste, in kamermuziek en als concertmeester. Ze heeft gesoleerd bij orkesten als het Milwaukee Symphony Orchestra, de Juilliard Symphony, de Pasadena Symphony en de Vogtland Philharmonie. Sarah heeft prijzen en eervolle vermeldingen behaald tijdens talrijke concoursen, o.a. de eerste prijs van het Internationaal Concours van Markneukirchen, die resulteerde in solo-optredens in heel Duitsland. Sarah heeft opgetreden in zalen als Alice Tully Hall en Carnegie Hall in New York, Cité de la Musique (Parijs), Hong Kong Cultural Centre, Sala Nezahualcoyotl (Mexico City) en Capella State Hall in Sint Petersburg.

Als geïnspireerd kamermuzikante was Sarah te gast op verschillende festivals, zoals Kuhmo Kamermuziek Festival (Finland), Festival de Musique de Chambre de Giverny (F), Peter de Grote Festival (NL), Sitka Music Festival (Alaska), El Paso Pro Musica (Texas) en Marlboro Music Festival (Vermont), waar ze samenspeelde met muzikale persoonlijkheden als Claude Frank, Joseph Silverstein, David Soyer en Kim Kashkashian. Sarahs affiniteit met hedendaagse muziek bracht haar in contact met belangrijke componisten als Henri Dutilleux, Kryzstof Penderecki, Jörg Widmann, Ned Rorem en Joey Roukens, met wie ze aan hun eigen composities mocht werken. Sarah vormt een vast duo met pianiste Jeannette Koekkoek, met wie ze de complete vioolsonates van Beethoven uitvoerde in Italië en de VS. In 2010 is van het duo de integrale cd-opname van deze sonates verschenen bij het label Et'cetera/Olive.

Sarah behaalde haar Mastersdiploma aan de Juilliard School bij Robert Mann (2005). Eerder ontving ze de Bachelors- en Artistsdiploma’s van Indiana University als studente van Mauricio Fuks. Aanvankelijk had ze les van Mimi Zweig en James Przygocki aan de String Academy van Wisconsin. Ze heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Joshua Bell, Midori, Leonidas Kavakos, Mihaela Martin en Ruggiero Ricci. Dankzij een Fulbright Beurs studeerde Sarah kamermuziek in Parijs (Conservatoire National Supérieur de Musique) bij Michel Strauss en Vladimir Mendelssohn (2006-8). In die periode was ze tevens concertmeester van het Orchestre des Lauréats du Conservatoire. Sarah was de primarius van het gerenommeerde Rubens Quartet van 2008 tot de opheffing van het kwartet in 2016.

Sarah werd geboren in Milwaukee (VS) en woont momenteel in Nederland, waar ze actief is als kamermusicus en soliste, en als concertmeester van Sinfonia Rotterdam. Ze treedt ook vaak op met Amsterdam Sinfonietta en het Orpheus Chamber Orchestra in New York. Ze wordt steeds meer gevraagd als docente en is sinds 2011 hoofdvakdocente viool en kamermuziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Sinds 2014 is Sarah als kamermuziekdocente verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen; ze heeft ook masterclasses gegeven in Hong Kong, Frankrijk, Spanje, Columbia, Brazilië en de Verenigde Staten.

Sarah bespeelt de “Nico Richter en Hetta Rester” G.B. Rogeri, Brescia, ca. 1690, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds in Amsterdam.