(Download biography: English / Dutch / French)
 

Sarah Kapustins muzikale activiteiten brachten haar reeds naar Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië, in uitvoeringen als soliste, in kamermuziek en als concertmeester. Ze heeft gesoleerd bij orkesten als het Milwaukee Symphony Orchestra, de Juilliard Symphony, de Pasadena Symphony en de Vogtland Philharmonie. Sarah heeft prijzen en eervolle vermeldingen behaald tijdens talrijke concoursen, o.a. de eerste prijs van het Internationaal Concours van Markneukirchen, die resulteerde in solo-optredens in heel Duitsland. Sarah heeft opgetreden in zalen als Alice Tully Hall en Carnegie Hall in New York, Cité de la Musique (Parijs), Hong Kong Cultural Centre, Sala Nezahualcoyotl (Mexico City) en Capella State Hall in Sint Petersburg. 

Als geïnspireerd kamermuzikante was Sarah te gast op verschillende festivals, zoals Kuhmo Kamermuziek Festival (Finland), Festival de Musique de Chambre de Giverny (F), Peter de Grote Festival (NL), Sitka Music Festival (Alaska), El Paso Pro Musica (Texas) en Marlboro Music Festival (Vermont), waar ze samenspeelde met muzikale persoonlijkheden als Claude Frank, Joseph Silverstein, David Soyer en Kim Kashkashian. Sarahs affiniteit met hedendaagse muziek bracht haar in contact met belangrijke componisten als Henri Dutilleux, Kryzstof Penderecki, Jörg Widmann, Ned Rorem en Joey Roukens, met wie ze aan hun eigen composities mocht werken. Sarah vormt vaste duo’s met pianisten Jeannette Koekkoek en Shuann Chai, en haar opnames van o.a. de complete vioolsonates van Beethoven (met Koekkoek) en werken voor solo viool van Bartók, Bach en Fulmer zijn internationaal geprezen. 

 

Sarah behaalde haar Mastersdiploma aan de Juilliard School bij Robert Mann (2005). Eerder ontving ze de Bachelors- en Artistsdiploma’s van Indiana University als studente van Mauricio Fuks. Aanvankelijk had ze les van Mimi Zweig en James Przygocki aan de String Academy van Wisconsin. Ze heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Joshua Bell, Midori, Leonidas Kavakos, Mihaela Martin en Ruggiero Ricci. Dankzij een Fulbright Beurs studeerde Sarah kamermuziek in Parijs (Conservatoire National Supérieur de Musique) bij Michel Strauss en Vladimir Mendelssohn (2006-8). In die periode was ze tevens concertmeester van het Orchestre des Lauréats du Conservatoire. Sarah was de primarius van het gerenommeerde Rubens Quartet van 2008 tot de opheffing van het kwartet in 2016. 

Sarah werd geboren in Milwaukee (VS) en woont momenteel in Nederland, waar ze actief is als kamermusicussoliste, en als concertmeester. Ze treedt ook vaak op met Amsterdam Sinfonietta, het Orpheus Chamber Orchestra in New York en het Chamber Orchestra of Europe. Ze wordt steeds meer gevraagd als docentesinds 2011 is Sarah hoofdvakdocente viool aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, sinds 2014 is ze als kamermuziekdocente verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en sinds 2017 is ze viooldocente op de Sweelinck Academie, de jong talent afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Sarah heeft ook masterclasses gegeven in Hong Kong, FrankrijkSpanje, Columbia, Brazilië en de Verenigde Staten, en ze geeft les iedere zomer op de Indiana University Summer String Academy 

Sarah bespeelt de “Nico Richter en Hetta Rester” G.B. Rogeri, Brescia, ca. 1690, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds in Amsterdam.